Gemeente Jeugdwerk 20 juli 2010

Bericht van de kerkelijk werker Janneke Oosterwijk

Introductie

Sinds februari 2011 ben ik namens de hervormde gemeente verbonden als kerkelijk werker aan het Open Hof. Maar ik merk dat steeds meer activiteiten binnen de Open Hof kerk over de grenzen van hervormd en gereformeerd heen gaan. Wat mij betreft proberen we elkaar ook op het gebied van jeugdwerk te vinden waar het kan. Vandaar dat ik ook in dit kerkblad regelmatig wil informeren over de plannen waar we met het jeugdwerk mee bezig zijn.

Social Media, Facebook

Tijdens de startzondag op 11 hebt u kennis kunnen maken met één onze ideeën over social media. Via Twitter kon iedereen een wens of idee voor het nieuwe seizoen de wijde wereld in sturen. In de komende tijd zal een Facebook-pagina in de lucht komen. Ons doel is om ook op deze manieren contact te hebben met onze jeugd. Goede ideeën of meewerking blijft welkom!

Kring voor20/30-ers kring: doorpraatgroep

Je hebt misschien alle catechisaties doorlopen, belijdenis gedaan, en dan?

Je weet nog lang niet alles, je bent ook nog lang niet met anderen, God en de bijbel uitgedacht. Vandaar deze nieuwe doorpraatgroep. De leeftijdsgrenzen zijn soepel, het gaat er meer om of je behoefte hebt om door te praten over geloof en leven. Concrete data komen in een later kerkblad, maar ik denk nu aan een maandelijkse frequentie.

Enthousiast geworden? Meld je direct aan bij Janneke (jmoosterwijk@upcmail.nl).

Nieuw: @nline-band

We genieten regelmatig in de @nline-diensten van onze ‘eigen’ band Share. Toch willen we, om de druk wat te spreiden, met ingang van het nieuwe seizoen een tweede band in het leven roepen. Heb je muzikale talenten, instrumenten en tijd? Meld je aan bij Hilka IJzerman hilkaijzerman@hotmail.com of Janneke (jmoosterwijk@upcmail.nl)

Tenslotte

Iedereen is na de vakantie opnieuw druk aan de slag. Makkelijk hoor dat mensen ook weer bereikbaar en aanspreekbaar zijn. We hebben een mooie startzondag als aftrap voor het nieuwe seizoen achter de rug. Voor mij wordt dit het eerste echte seizoen en ik ben benieuwd of we onze mooie plannen en ideeën ook uit kunnen voeren. Ik heb er zin in!

Hartelijke groet, Janneke Oosterwijk

Logo Friends  is een gezellige plek voor jongeren tussen 12 en 15 jaar, , waar een  heleboel kan, maar niets moet.

Friends is één keer per maand, op vrijdagavond, voor jongeren van 12 t/m 15 jaar.

Friends is een gezellige plek, waar je lekker bij kunt kletsen met oude vrienden of waar je nieuwe vrienden kunt maken.

Friends beschikt over vier ruimtes boven de Burgwalkerk.

Op de 1e verdieping is er de tv kamer. Je kan er tv kijken, kletsen en hangen. Naast de tv- kamer is er een ruimte waar je lekker een partijtje tafeltennis, tafelvoetbal of biljart kunt doen. Boven op de zolder is er het kielzog. In deze ruimte staat de bar, luie stoelen en banken.

Hier wordt muziek gedraaid en halverwege de avond een film. Aan de bar kan je chips en frisdrank kopen. En de mensen van de bar zijn altijd “in” voor een praatje.

De 4e ruimte is naast het kielzog, waar enkele computers staan met spelletjes. Ook liggen er diverse bordspellen zoals schaken, dammen, mens-erger-je-niet en kaartspellen.

Kortom reden genoeg om eens binnen te stappen. Voor eventjes of voor de hele avond,

aan jou de keus !!!

Noteer alvast de startdatum in je agenda, want we zien je graag bij Friends!

Jeugdsoos

De Jeugdsoos Kampen Reload is al jarenlang een begrip als veilige uitgaansgelegenheid voor de Kamper jeugd. En – minstens zo belangrijk – het is er bere gezellig.

Eens in de drie weken komen tientallen jongeren op zaterdagavond tussen 20.00 uur en 23.00 uur bijeen in kerkgebouw De Open Hof te game, chillen, te poolen of zo maar wat te kletsen met vrienden. Bovendien is er een disco met de nieuwste hits en een lichtshow. Daarnaast worden er van de avond foto’s gemaakt die op de website komen te staan.

Alcoholische danken worden er overigens niet geschonken en evenmin mag er worden gerookt. Maar dat is in deze tijd ook wel zo cool, om het zo maar eens te noemen.

Voor de prijs hoef je al die gezelligheid niet te laten, want de toegang is slechts één euro, terwijl het lidmaatschap (alleen geldig met een ID) vijf euro kost. Wanneer je liever een keer wilt kijken, dan betaal je twee euro entree. Reload (voorheen Kamper begrip de ‘’Cola-soos’’  wordt georganiseerd door vrijwilligers. Dat zijn ongeveer 15 personen tussen de 17 en 60 jaar.

De Kamper Jeugdsoos is onderdeel van de Gereformeerde- en de Hervormde wijkgemeente
Wil je meer weten, kijk dan op www.jeugdsooskampen.nl